Het reduceren van CO2 in samenwerking met Eden Reforestation Projects.
Samen voor een betere wereld

De laatste jaren is de productie van biogassen, het alternatief voor de fossiele brandstoffen, verder opgevoerd binnen de gasindustrie. Bio-methaan (aardgas) en -propaan zijn inmiddels vaste componenten van het gas dat wij dagelijks met z’n allen gebruiken. En het percentage aan bio-gas dat wordt gebruikt stijgt elk jaar weer hetgeen zijn weerslag heeft op het klimaat. Om deze effecten van klimaatverandering zoveel mogelijk te reduceren is Rivelin als één van de eerste buitenhaard fabrikanten ter wereld een samenwerking aangegaan met de non-profit organisatie Eden Reforestation Projects.

Eden Reforestation Projects

Eden Reforestation Projects (Eden) is een non-profit organisatie die is geconceptualiseerd in 2005 in Ethiopië met als doel om de grote mate van ontbossing en armoede in het land tegen te gaan. Eden maakt gebruik van een unieke werkmethode: het aannemen van lokale bewoners voor het planten en onderhouden van de bomen. Het Udo Escarpment project in Ethiopië was het begin van het enorme succes van de organisatie, die na 9 jaar al meer dan 15 miljoen bomen wist te planten. Sindsdien is de organisatie gegroeid naar meer dan 230 Reforestation Project locaties verspreid over Ethiopië, Madagascar, Haïti, Nepal, Indonesië, Mozambique, Kenia en grote delen van Centraal Amerika en zijn er al meer dan 583 miljoen bomen geplant.

Onze betrokkenheid

Om een bijdrage te leveren aan het reduceren van de effecten van klimaatverandering doneert Rivelin per verkochte vuurtafel een bepaald bedrag aan Eden Reforestation Projects, afhankelijk van de collectie en het eventuele vermogen (kW) van de brander. Per donatie worden minimaal 80 tot wel 500 bomen gepland in één van de vele speciale Reforestation Project gebieden*. Zodra deze bomen volgroeid zijn kunnen deze elk tussen de 66 en 100kg CO2 per jaar vastleggen. (Bron: CarbonNeutral.com)

*Zie onderstaande tabel voor het aantal bomen dat geplant wordt per collectie en/of brander.

CollectieCapaciteit brander (kW)Aantal bomen (1)Gem. CO2-compensatie (kg) bij gebruik van 4 uur/avond (flessengas) (2)Gem. CO2-compensatie (kg) bij gebruik van 4 uur/avond (aardgas) (2)
Liberty Collection1280 tot 250232 – 727275 – 862
Professional Collection18120 tot 375232 – 727275 – 862
Professional Collection24160 tot 500232 – 727275 – 862
Woodland Collection160 tot 500

(1) De van een boom geplant met Eden Reforestation Projects kan variëren van ongeveer 8p/boom tot 25p/boom, afhankelijk van waar ter wereld de bomen worden geplant.
(2) Gebaseerd op dat elke boom tot 66kg CO2 per jaar vastlegt (bron: CarbonNeutral.com)

Zelfs op het moment dat de geplante bomen geen 66kg CO2 per jaar vastleggen, zal de hoeveelheid CO2 die wél wordt opgenomen door de geplante bomen ruim de door de vuurtafels afgegeven hoeveelheid CO2 overschrijden.

Voor meer informatie over Eden Reforestation Projects en het werk dat zij verrichten verwijzen wij u graag naar hun eigen website, https://www.edenprojects.org.

Volgende
Voor moderne tuinontwerpen met een permanente gasleiding.
Professional Collection